Plaats een flesje INSTANT HAND SANITIZER op elk bureau!

Bent u voorbereid?

Een virus is een microscopisch klein deeltje dat bestaat uit erfelijk materiaal, verpakt in een eiwitomhulsel. Virussen worden biologisch actief als zij cellen van levende organismen binnendringen. Virussen hebben geen eigen voortplantingsapparaat en geen eigen stofwisseling. Ze zijn daarom volledig afhankelijk van andere gastheerorganismen. COVID-19 is een besmettelijke ziekte, veroorzaakt door een nieuw coronavirus (SARS-CoV-2). Coronavirussen danken hun naam aan de krans (in het Latijn corona) rond de virusdeeltjes. Coronavirussen zijn omhulde virussen, dat wil zeggen dat ze voorzien zijn van een extern lipide membraan dat gemakkelijk kan worden aangevallen door desinfecterende middelen en ontsmettingsmiddelen, waardoor ze worden geïnactiveerd en de besmettelijkheid van het virus wordt geneutraliseerd.

Zoals bij elke overdraagbare ziekte, wordt geadviseerd om niet alleen te focussen op correcte handhygiëne, maar ook op desinfectie van oppervlakken en voorwerpen met veel contactmomenten. Een reiniging is de eerste stap die nodig is om het desinfectieproces te starten en verwijdert daarmee organische en niet-organische stoffen die de microbiële inactivatie verstoren. De mechanische werking van het reinigen met reinigingsmiddelen verwijdert een aanzienlijk aantal micro-organismen en virussen. Als een oppervlak niet eerst wordt gereinigd, kan het succes van het desinfectieproces in gevaar komen. Desinfectie vernietigt de meeste pathogene micro-organismen en virussen en beperkt zo hun verspreiding.

Hoe voorkom je besmetting en verspreiding van het virus?
Was uw handen regelmatig en goed. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) beveelt een handreiniging uit te voeren met water en zeep of, als deze niet beschikbaar zijn, de handen in te wrijven met een specifiek op alcohol gebaseerd product. Je handen vaak wassen met water en zeep is een van de belangrijkste maatregelen die u kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

  • Houd minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar
  • Raak uw gezicht niet aan, zeker niet met ongewassen handen
  • Voorkom contact met zieke mensen
  • Reinig en desinfecteer oppervlakken
  • Draag een mondmasker in openbare ruimtes en vervoer

HOE KAN ZEP U HELPEN?

Zep heeft een volledig reeks hygiëneproducten en desinfectiemiddelen geschikt voor u en uw bedrijf. Op deze pagina treft u verschillende producten aan die u kunnen helpen om de verspreiding van virussen te beperken.

BIOTECT AV

BIOTECT AV

BIOTECT AV RTU

BIOTECT AV RTU

DEBAC

DEBAC

DESINFECTION CARPET

DESINFECTION CARPET

FOGGY DP

FOGGY DP

FOGGY MOBILE

FOGGY MOBILE

FS HYGIENE SOAP

FS HYGIENE SOAP

INSTANT HAND SANITIZER

INSTANT HAND SANITIZER

KDS NR 17 DESINFECTANT SPECIAL [NL-DE]

KDS NR 17 DESINFECTANT SPECIAL [NL-DE]

KDS NR 7 - DISINFECTANT DETERGENT

KDS NR 7 - DISINFECTANT DETERGENT

SANWIPES WET WIPES

SANWIPES WET WIPES

TRIFOG MAX

TRIFOG MAX

ZEPALCO

ZEPALCO

ZEPALCO AERO

ZEPALCO AERO

Coronavirus

Download de brochure
Logo Zep

Zep is in Europa aanwezig met twee productiemaatschappijen (Verenigd Koninkrijk en Italië) en een groot aantal verkoopmaatschappijen en distributeurs in onder andere Nederland, België en Duitsland.

Zep World

Contact

Nederland
Vierlinghweg, 30
4612 PN Bergen op Zoom (NL)
T: (+31) 0164 250100
F: (+31) 0164 266710
info@zepbenelux.com

België
Quellinstraat, 49
2018 Antwerpen (B)
T: (+32) 02 3470117
F: (+32) 02 3471395
sales@zep.be